Za izradu kuglica trebat će vam sljedeći osnovni sastojci.

Za ovaj recept trebat će vam:
500 g mljevenog keksa,
120 g nasjeckanog kikirikija,
60 g kakaa u prahu,
100 g šećera,
250 ml mlijeka,
150 g maslaca,
malo vanilije ili vanilin šećera,
80 g crne čokolade,
20 ml biljnog ulja,
100 g mliječne čokolade
i 50 g nasjeckanog kikirikija za ukrašavanje.

Kakav je proces pripreme ovih kuglica?

Za početak pripremite smjesu za kolač tako što ćete u prostranoj zdjeli pomiješati mljeveni keks i 120 g nasjeckanog kikirikija.

Pomiješajte šećer, kakao prah i mlijeko u loncu. Zagrijte smjesu do točke vrenja, pazeći da se šećer i kakao potpuno otope uz stalno miješanje.
Nakon što zavrije, smanjite vatru i nastavite kuhati još 2 minute.

Nakon što maknete s vatre, umiješajte maslac i malo vanilije, neprestano miješajući dok se maslac potpuno ne otopi i dok smjesa ne dobije besprijekornu teksturu. Pustite da se mješavina kakaa ohladi na sobnu temperaturu.
Sjediniti smjesu od keksa i kikirikija prije nego ju preliti ohlađenom smjesom od kakaa. Temeljito izmiješajte sve sastojke dok se potpuno ne sjedine.

Kako biste izbjegli probleme s lijepljenjem, preporuča se nanijeti tanki sloj biljnog ulja na ruke. Smjesu oblikovati u kompaktne kuglice, veličine otprilike oraha.

Kuglice uredno slažite u pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Ostavite ih da se ohlade u hladnjaku 1 sat, osiguravajući da postanu čvrsti i stvrdnuti.

Za preljev od čokolade pomiješajte tamnu i mliječnu čokoladu s biljnim uljem i lagano zagrijte na ploči štednjaka ili u mikrovalnoj pećnici, neprestano miješajući dok smjesa ne postane glatka.

Uronite svaku kuglicu keksa u otopljenu čokoladu, osiguravajući punu pokrivenost. Kuglice obložene čokoladom vratite u pleh obložen papirom za pečenje.

Da biste postigli željenu prezentaciju i temperaturu, dodajte završni detalj posipanjem preostalih nasjeckanih kikirikija na površinu obloženih kuglica. Pustite da se čokolada stegne tako što ćete posudu ostaviti u hladnjaku 20 minuta.

Poslužiti:
Nakon što se čokolada stegne, kuglice su pripremljene za konzumaciju. Prepustite se ovim slatkim užicima ohlađenim u hladnjaku ili na ugodnoj sobnoj temperaturi.

Prijedlozi za posluživanje: Ove preslatke poslastice možete poslužiti kao desert na svakom okupljanju ili proslavi. Za dodatno ugodan doživljaj, uživajte u njima uz šalicu kave ili čaja koja se diže.