Napravite izvrstan kolačić prožet kremastim bogatstvom bijele čokolade i tropskom esencijom kokosa, a ujedno uključuje i divan dodatak zrele banane. Ova slatka poslastica prikladna je za pojedince svih preferencija i prehrambenih potreba, a najbolje je što su potrebni sastojci pristupačni i dostupni.

Za pripremu ovog recepta potrebni su vam sljedeći sastojci: 300 g keksa, 1 veća banana. Za nadjev pomiješajte 2 jaja, 100 g šećera, 500 ml mlijeka, 30 g kukuruznog škroba, 20 g želatine, 120 ml hladne vode i 30 g putera.

Za izradu glazure trebat će vam 100 g bijele čokolade, 10 g ulja i 40 g kokosa.

Način pripreme:

Da biste napravili nadjev, počnite kombiniranjem želatine i vode, dopuštajući da se proširi. Zatim umutite šećer i jaja prije dodavanja mlijeka (350 ml) i dobro promiješajte. U posebnoj zdjeli pomiješajte škrob i mlijeko (150 ml), pazeći da se sve grudice otope. Smjesu jaja i mlijeka zagrijte pa uz neprestano miješanje postepeno dodajte smjesu škroba i mlijeka. Kuhajte dok nadjev ne postane gust uz stalno miješanje. Nakon što se skine s vatre, u vrući nadjev dodati maslac i miješati dok se potpuno ne otopi. Na kraju umiješajte ekspandiranu želatinu i dobro promiješajte.

Za početak stavite tortu na tanjur. Uzmite prozirnu foliju i pažljivo prekrijte tortni disk. Nastavite tako što ćete dio nadjeva izliti na tortu. Zatim ravnomjerno rasporedite samljeveni keks i dodajte par kriški banana. Ponovite ovaj postupak tako što ćete sipati još fila, pa drugi sloj keksa i banana. Nastavite ovim redoslijedom dok se ne iskoriste svi sastojci. Kada je gotova, tortu prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se hladi otprilike 12 sati.