Doživite divnu radost ovih slatkih krafni prožetih aromatičnim notama korice naranče i slatkim užitkom kremastog jogurta od vanilije. Ove rajske poslastice, koje se mogu pohvaliti laganom i nježnom konzistencijom, savršen su izbor za svaki trenutak – bilo da je riječ o jutarnjem obroku, zgodnom zalogaju ili ugodnoj poslastici nakon večere.
Prepustite se čistom blaženstvu ovih krafni, bez obzira volite li ih obične ili punjene divnim džemom od marelica i prelivene malom kokosovim brašnom kako biste poboljšali njihovu slatkoću.

Potrebni sastojci su sljedeći:
Za pripremu ovog recepta trebat će vam sljedeće: jedno jaje, malo soli, dvije žlice šećera, korica jedne naranče, 70 ml biljnog ulja, 125 g jogurta od vanilije, otprilike 400 g svega -namjensko brašno, pola žličice praška za pecivo, pekmez od marelica za nadjev (po želji), kokosovo brašno za posipanje i dodatno biljno ulje za prženje.

Koji je najbolji način pravilnog skladištenja ukusnih krafni kako bi se osigurala njihova svježina?

Započnite proces pripreme tijesta kombinirajući jaje i malu količinu soli u prostranoj posudi za miješanje. Umiješajte 2 žlice šećera i koricu jedne naranče. Uvjerite se da su sve komponente dobro izmiješane.

Da biste napravili tijesto s mekom, neljepljivom teksturom, počnite tako što ćete temeljito pomiješati 70 ml biljnog ulja sa 125 g jogurta od vanilije. Zatim u smjesu postupno umiješajte otprilike 400 g višenamjenskog brašna i prašak za pecivo. Kontinuirano miješajte sastojke dok ne dobijete glatko tijesto. Važno je osigurati da dobiveno tijesto zadrži meku konzistenciju bez pretjerane ljepljivosti.

Da biste postigli željenu gustoću, slobodno dodajte još brašna. Što se tiče oblikovanja krafni, počnite laganim posipanjem male količine brašna na čistu radnu površinu.
Da biste postigli željenu debljinu, poravnajte tijesto na otprilike 1/2 inča. Oblici krafni mogu se izraditi pomoću rezača za krafne ili dva kružna rezača različitih veličina. U slučaju da rezač za krafne nije dostupan, kružne oblike možete oblikovati čašom ili kalupom za kekse, dok središnje rupe možete izvaditi manjim rezačem ili čepom za boce.

Započnite proces stvaranja krafni zagrijavanjem biljnog ulja u dubokoj tavi ili loncu na srednje jakoj vatri. Ključno je osigurati da ulje postigne dubinu od oko 1 inča.

Nakon zagrijavanja ulja na idealnu temperaturu od oko 350°F ili 175°C, pažljivo dodajte krafne u vruće ulje, pazeći da ne pretrpate posudu. Pustite da se krafne prže oko 2-3 minute sa svake strane ili dok ne dobiju prekrasnu zlatnosmeđu boju.

Nakon što ste krafne izvadili iz ulja, imate mogućnost posuti ih brašnom i po želji puniti. Da biste to postigli, pažljivo premjestite krafne na tanjur koji ste obložili papirnatim ručnicima pomoću šupljikave žlice. Ovo će učinkovito ukloniti sav višak ulja.